neděle 13. května 2018

Dovolená či víkend ve stylu hry "Survival"?






Vybírat hotel v Berlíně je někdy pěkný oříšek, hlavně když toužíte po pětihvězdičkovém hotelu s vířivkou a saunou, ale máte pouze na pořízení stanové plachty bez tyček. Název Excellent apartments mi přímo bil do obličeje, není divu, že jsem si nabídku rozklikla s touhou zjistit víc. Skvělá lokalita, cena, vzdálenost od centra a dech beroucí fotografie mě jen ujistily v přesvědčení, že náš výlet do Berlína bude nezapomenutelný

Nejspíš jsme se měly zarazit už v momentě, kdy cesta k recepci vedla přes nádvoří, na kterém odpadky fungovaly jako dekorace květináčů a zaparkovaných aut. Naše nadšení z dovolené ale bylo příliš veliké na to, abychom se nad touto skutečností pozastavily.

Ve dveřích nás přivítal muž krapet opálenější pleti, který výrazně zdůraznil, že nemáme vycházet po desáté. V oblasti Kreuzberg se totiž dějí zvláštní věci.

Oficiální foto
Náš apartmán představoval domeček v Japonsku, vedle kterého právě vybuchla Fukušima. Rozbitá klika, ručníky na zemi a prapodivně vypadající schodiště, které nejevilo žádné známky bezpečností kontroly, bych slovem excellent opravdu nenazvala. Nejsem žádný horolezec, ale přála bych všem olympionikům, aby si je bez zajištění zkusili vyšlápnout. Je možné, že by se na chvíli museli unáhlit k náboženství či alkoholismu, aby je přešel strach.

Realita (zdroj tripadvisor; sandy)
Třešnička na dortu přišla v okamžiku, kdy jsme spatřily postel, která nad stolem levitovala jen s pár dřívky jako podpěra. Noc jsme tedy strávily na zemi na matraci, kterou jsme pracně stáhly dolů. Nutností byly také dvoje ponožky, mikiny a palčáky z ovčí vlny, jelikož fungující topení by byl až moc velký luxus. 

Pozitivum vidím v tom, že jsme si nezaplatily snídaně. Mohla jsem také tuto recenzi psát z nemocnice. Také si vážím majitelovi poznámky ohledně nočního vycházení, člověk si hned uvědomí, jak velkou cenu pro něho jeho vlastní život má.

Vlastníkovi bych poradila, aby si na svých stránkách poupravil informace a fotografie. Sice jeho talent s pohotshopem oceňuji, nicméně všeho by mělo být s mírou. Také by pomohlo alespoň jednou za rok byt vysát, ta havěť si totiž ubytování nezaplatila, za to my ano.

Ubytování bohužel neuděluji ani jednu hvězdičku.

1 komentář:

  1. Tak... aspoň jste to měli netradiční a do jisté míry i docela zábavné :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuju za každý komentář! Moc si jich vážím:)