čtvrtek 17. listopadu 2016

FILMOVÁ RECENZE: Fantastická zvířata a kde je najít

Myslím, že každý fanoušek Harryho Pottera netrpělivě čekal na den, kdy s krabicí popcornu konečně usedne do zaplněného sálu a vrátí se do doby, kdy byly filmy z kouzelnického světa nejočekávanější novinkou roku. Když vám tedy sestra zavolá pár dní před sedmnáctým listopadem, jestli se vám (člověku, který filmy viděl snad tisíckrát a doma má slušnou sbírku kouzelnických předmětů) náhodou nechce na půlnoční premiéru, myslím, že nemůže očekávat zápornou odpověď. 

Jelikož jsme jely rovnou ze školy, byly jsme v kině o čtyři hodiny dříve. Nevím jak vy, ale když jsem já v kině a mám čtyři hodiny času, koupím si spontánní lístek na první film a strávím raději svůj volný čas v sále než někde po obchodech. Nicméně po tom, co jsme Doctora Strange dokoukaly a nakoupily zásobu jídla a pití na nadcházející film, nic nám nebránilo konečně zaujmout naše místa a vrátit se do časů čar a kouzel. 

Kdo film viděl, musí uznat, že ta fantastická zvířata byla zkrátka fantastická. Roztomilá, vtipná, kouzelná a po grafické stránce nádherně zpracovaná. Je jasné, že se celý příběh točí hlavně kolem nich, proto si milovníci zvířat rozhodně přijdou na své.

Co se týče hlavních postav, Scamander mi přirostl k srdci hned na začátku. Líbí se mi postavy, které jsou něčím výjimečné a nejsou to vyloženě zachránci světa, kteří by svou statečností vytvářeli iluzi nereálného charakteru. Scamander je milovník zvířat, který je v mnohém nepředvídatelný, tudíž nikdy nevíte, jak se zachová. Jeho kamarádka mi bohužel už tak moc nesedla, nicméně její sestra mi vše naprosto vynahradila.

Boj dobra a zla je téma, ze kterého dokáže Rowlingová vytvořit něco neobvyklého a mimořádného. I na tomto filmu má veliký podíl, jelikož mimo předlohy se podílela také na scénáři. 

Jsou tam momenty, kdy se budete usmívat od ucha k uchu, smát se nad vtipnými příhodami postav nebo mít slzy v očích při dojemných chvilkách. A jestli já dokáži ještě ve čtyři ráno mimo spánku myslet na něco jiného, tak to muselo stát opravdu za to.

Nechci vám tu psát žádné spoilery, proto se budete muset spokojit s informací, že film zkrátka stojí za to. Prostředí New Yorku spolu s nádhernou muzikou vytvoří skvělou atmosféru, kterou vřele doporučuji úplně všem filmovým nadšencům.

Trailer -  odkaz na ČSFD

6 komentářů:

  1. Dneska se na film chystám, tak jsem zvědavá! :)

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
  2. Film jsem viděla včera a byl naprosto úžasný :) Byla jsem z něj naprosto unešená a nejraději bych na film šla znovu. Myslím, že se jim film podařil na výbornou a lépe by to snad ani nešlo! *.*

    OdpovědětVymazat
  3. Jdu na něj zítra, už se moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda, že si nenapísala nejaký spoiler, lebo ma tento film naozaj veľmi zaujíma :) Takže, super a teším sa, kedy pôjdem naň aj ja

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem chtěla jít na půlnoční premiéru :)Nevyšlo to, ale hned o víkendu naklušu do kina a šup s tím popcornem do zaplněného sálu :D Když říkáš, že film je fantastický, těším se o to víc :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuju za každý komentář! Moc si jich vážím:)