pátek 24. února 2017

5 DŮVODŮ PROČ: musíte vidět Once upon a Time


Zdravím všechny u dnešního článku:)
Už v seznamu mých nejoblíbenějších seriálů, jste se mohli dozvědět, že Once upon a time je má srdcovka, na kterou nedám dopustit. Nejspíš vás budu s tímto seriálem otravovat ještě hodně dlouho, alespoň do té doby, dokud mu všichni nepropadnete. V dnešním článku bych vám chtěla shrnout základní důvody, proč tento seriál musíte vidět. Do komentářů mi rozhodně napište, jestli jste OuaT viděli a co na něj říkáte!:)

1. Je to seriál, který obsahuje pohádkové postavy.
Všichni milujeme pohádky. A jestli vy ne, tak lžete, protože všichni musí milovat pohádky. V tomto seriálu si každý najde to své. Máte rádi Sněhurku? Petra Pana nebo Elsu z ledového království? Je to snad Kráska a zvíře nebo Aladin, kterého jste jako malí zbožňovali? Neříkejte, že vás nikdy nezajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se tyto oblíbené postavy nějakým zázrakem objevily v našem světě a jejich životní osudy se navzájem propletly dohromady. 

2. Efekty, nápady, celkové provedení
Za zhotovením Once upon a Time stojí obrovský tým lidí, kterým fantazie rozhodně nechybí. Sama jsem shlédla nespočet behind the scenes videí, protože je to zkrátka děsně zajímavé!:D Dějové zvraty, dech beroucí vytvoření pohádkových světů a hvězdné obsazení herců vytvoří dohromady něco, co zkrátka nemůže stát bez povšimnutí. 

3. Existuje i knížka pro nás čtenáře.
Nejsem si úplně jistá, jestli byla dříve knížka nebo seriál. Ale na tom vůbec nezáleží, protože knižní podoba je skvělá a pokud chcete, můžete si na ni přečíst moji starou recenzi zde. Druhý díl ještě bohužel nebyl přeložený do češtiny (a pochybuji, že se na to nějaké české vydavatelství chystá), ale pro pravé nadšence je tu stále anglický originál. 

4. Nikdy neomrzí!
Můžete se na stejnou epizodu koukat dvakrát, třikrát i dvacetkrát a stále nebudete mít dost. Myslím, že postavy jsou jedním z hlavních důvodů, proč je tento seriál tak návykový. Milujete hrdiny, milujete padouchy, milujete i psychologa, který je ve skutečnosti cvrček. Postupem času budete postavám viset na každém slovu a všechny jejich emoce budete prožívat s nimi. (A možná skončíte na youtube a celý večer strávíte koukáním na fanouškovská videa.) 

5. Je aktuální.
V dnešní době se objevují stále nové a nové postavy, které si děti i dospělí hned oblíbí. Once upon a Time nikdy nezůstává pozadu, jelikož do svého příběhu zasazuje nové pohádkové bytosti a to v neuvěřitelně krátké době! Proto se vám nemůže stát, že byste ztratili zájem nebo viděli jen ty samé staré tváře, protože kdo ví? Třeba se v příštím díle objeví vaše nová oblíbená pohádková postava!

 

Příběh desítek pohádkových postav, které se kvůli Zlé královně ocitly v našem světě. Myslím si, že nejde slovy popsat, jak moc jsem si tento seriál - a hlavně postavy v něm - zamilovala. Vždy, když si pustím novou epizodu, se přesunu zpět do svého dětství, kde pro mě pohádky byly naprosto vším. Tento seriál si zkrátka zamilujete, ať už jste milovníci kouzelných příběhů či nikoliv. Je to jediný seriál, na který si v týdnu vždy najdu čas, i když mám hromadu sešitů na učení nebo eseje na psaní. Miluju na něm to, že si z každého dílu odnesu něco jiného. Někdy je to hřejivý pocit z toho, že se stalo něco úžasného, nebo třeba jen citát, který je originální a neoposlouchaný či radu do života.

Myslím, že nemáte na výběr. Tento seriál musíte zkrátka vidět. Hodnocení: 10/10

8 komentářů:

  1. Ďakujem za tip, určite to vyskúšam pozrieť :)

    Poď a zasúťaž si na MOJOM BLOGU

    OdpovědětVymazat
  2. Já se seriálu pořád vyhýbám, ale nakonec ho možná i zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Once naprosto miluju :) Nejvíc si užívám scénky s Rampelníkem, je naprosto geniální! Jsem ráda, že někdo konečně napsal článek na toto téma a ještě tak pěkně :) Měj se hezky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za komentář!:) Scény s Rampelníkem jsou naprosto skvělé!!:)

      Vymazat
  4. Seriál jsem začala sledovat víceméně z nudy. Pak jsem najednou zjistila, že mě to baví! Viděla jsem bohužel jen první dvě řady, pak jsem začala mít zkoušky a nějak jsem to zapomněla :/ Ale víš co, jdu do toho od začátku :)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji ti za další tip! Až dokoukám rozkoukané seriály určitě přijde na řadu i tento! :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuju za každý komentář! Moc si jich vážím:)